In a post-Covid environment, NHS England and NHS Improvement decided to rethink the anatomy of the workplace interior. The brief was to create Digital Workspaces for Regatta House in Liverpool to support their staff and give them space to complete tasks in ways that suited them best.

Encouraging new ways of working

Digital Workspaces is a principle created by NHS England and NHS Improvement, it aims to create spaces that capture the spectrum of the four Cs: Concentration, Contemplation, Connection and Collaboration.

These values remove the rigidity of traditional workspaces. Digital Workspaces instead encourage versatility and give staff the option to choose the surroundings that match their current workload. With this in mind, Southernsbroadstock designed an interior to balance these four space types and deliver a complete solution to meet client and staff requirements.

Creating separate environments

Intelligent choice of furniture was key to the Regatta House fit-out. We furnished areas with two-seater and single-seater pods to give staff a quiet place to focus, or to collaborate as a duo without disturbance. Spaces for collaboration were created by combining our Bowcliffe Sit chairs and Bowcliffe tables in multiple configurations to suit smaller or larger teams. While the majority of furniture was styled with NHS colours, we also added bolder accents to provide a vibrant and motivating interior.

Accessibility for all

A key requirement laid out by the client was to make all areas as accessible as possible. This included the addition of adjustable height desks to allow every workspace to be tailored to the individual. The added benefit of this desk type is that it gives staff the option of working whilst sitting or standing, so they can keep themselves energised throughout the day. Wheelchair accessible meeting pods were also installed to ensure that all members of staff would have access to private spaces for teamwork.

Forward-thinking interior design

From the very beginning of the project, we kept in close contact with the NHS England team to ensure they were happy with every decision. Southernsbroadstock liaised with the client regularly so that all parties were on the same page and the end result was one that fully reflected the spirit of Digital Workspaces. 

The Regatta House project makes up one of many high-concept projects we have delivered for the NHS. The pandemic has created challenging conditions for business. However, our team ensured the smooth running of the project at all stages, achieving the exemplary standards of quality Southernsbroadstock is known for.

See More Case Studies.

Providing Specialist Environments to Schools & Colleges

View Case Study

The York Management School

View Case Study